Boka oss för uppdrag

Vi föreläser om stress och utmattning

Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde är författare till boken Utmattningens labyrint.

Utifrån egna erfarenheter och professionell kunskap har de stora insikter om stress och möjligheten att förebygga utmattning.

Foto:Daniel Strandroth


Den gemensamma boken blev starten på deras unika samarbete kring stress och utmattning. I samband med att boken lanserades medverkade de i TV4 Nyhetsmorgon och sedan dess har de haft flertalet event och föreläsningar.


Föreläsningen – Utmattningens labyrint

En föreläsning med utgångspunkt från vår bok. Vi pratar om resan genom utmattningens labyrint, om symtom och varningssignaler på stress, om höga krav som kan göra att panikångest blir en del av vardagen.

Du får höra om den viktiga frågan som läkaren ställde i samband med sjukskrivning för utmattningssyndrom. Den frågan som skulle bli början till en viktig och värdefull insikt till bättre mående.  

Antonio delar generöst med sig av sitt arbetssätt i mötet med patienter med utmattningssyndrom. Vi pratar om processen under en sjukskrivning och tar upp en del av de tankar och funderingar som kan dyka upp längs vägen genom utmattningens labyrint. Det kan vara värdefullt att lyssna till både för dig som är i processen och för dig som anhörig. Det syns ju inte alltid utanpå hur det känns inuti.

Vi sammanfattar föreläsningen med fem viktiga punkter för att undvika utmattning.

Det här är en föreläsning för att öka förståelsen för vad utmattningssyndrom innebär, både för den som är i processen, är anhörig, vän eller arbetskamrat. 


Tidigare deltagare beskriver med tre ord:

Lärorikt, inspirerande, meningsfullt

Trivsamt, tydligt, givande

Insiktsfullt, ärligt, varmt


Vi har deltagit som föreläsare på Psykiatriveckan i Falköping

Psykiatriveckan i Falköping kan varmt rekommendera Ulrika och Antonios föreläsning Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Där patient och läkarens gemensamma resa till återhämtning fick åhörarna att tänka till och reflektera över sin egen sårbarhet och livssituation. Tillsammans bjöd de in publiken på ett respektfullt sätt och genom deras orädsla att våga prata och svara på frågor om stress, utmattning och dess konsekvenser. Så vi tycker verkligen ni ska ta chansen att boka in eller ta tillfället i akt och lyssna på Ulrika och Antonio om ni får möjlighet till detta. TACK!
Psykiatriveckan i Falköping


NYHET! Föreläsningen – Om stress och möjligheten att förebygga utmattning

En föreläsning med fokus på att få kunskap om stress och möjligheten att förebygga utmattning.  Vi pratar om vad stress är, om vanliga symtom och varningssignaler samt vad som händer i kroppen. Stort fokus ligger på att bli medveten om sitt nuläge och hitta balans för att må bra.

Antonio berättar om sitt arbetssätt för att i förebyggande syfte undvika utmattning. Tillsammans inspirerar vi med stort engagemang kring fysisk aktivitet, kost och återhämtning, för att öka möjligheten till att må bättre och hantera stress.

Ett mycket uppskattat inslag brukar vara alla de beskrivningar vi ger med hjälp av föremål och liknelser, vilket bidrar till att öka förståelsen. En föreläsning som passar både på företag och som öppen föreläsning.


Vi föreläser gärna på din arbetsplats eller ordnar en öppen föreläsning i din kommun. Du är välkommen att kontakta Ulrika för bokning eller mer information.

info@utmattningenslabyrint.se

Hälsningar Ulrika Malmesved & Antonio Alonso-Villaverde