Om oss

Ulrika

Ulrika Malmesved – Läraren som gick in i väggen då de egna prestationskraven gjorde henne sjuk. Där startade en ny resa. Nya värderingar, ett nytt tankesätt och en ny yrkesinriktning, ett liv med hälsan i fokus. Idag föreläser hon om hälsa och välmående genom sitt eget företag Måbrarummet i Lidköping.

Antonio

Antonio Alonso-Villaverde Lozano – Läkaren som arbetar mycket aktivt med stressrelaterad ohälsa och har utvecklat en egen metod för att förebygga, behandla och följa upp patienter med utmattningssyndrom. Han brinner för att hjälpa sina patienter när livet vänder sig lite upp och ned så att de kan nå sina mål.

Foto: Daniel Strandroth

Mer om oss

När Ulrika blev sjukskriven för utmattningssyndrom var det läkaren Antonio hon träffade. Ett stabilt bollplank som returnerade alla hennes ord ihop med en visdom, förklaring och vägledning. Vägledning och mod att så småningom våga pröva nya outforskade vägar till bättre hälsa.

Det var 2010 som deras resa tillsammans började för att Ulrika skulle hitta vägen ut ur utmattningens labyrint. Det blev många läkarbesök där de har pratat mycket om vad som händer innan, under och efter en utmattning. Ulrikas intresse för stresshantering växte sig allt starkare under processens gång och hon vill på något sätt förmedla resan genom utmattningens labyrint.

Du kanske ska skriva en bok om det, sa Antonio en dag. Där såddes ett frö som skulle behöva gro ett tag … och ett tag till innan det blev deras gemensamma bok Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom.

Bokprojektet blev en lärorik och givande resa för dem båda. De har lärt sig mycket av varandra och har fått nya erfarenheter att ta med sig vidare i livet. Det blev många och långa diskussioner om processen vid en utmattning. Djupa samtal, mycket reflektioner, en hel del tårar, men också en möjlighet att få prata om och dela den härliga känslan när hoppet började komma tillbaka om att det fanns en väg framåt, att krafterna en dag skulle komma tillbaka igen.

Boken blev sedan starten för deras event och föreläsningar med tema stress och utmattning.

Vi vill bidra till att öka förståelsen för vad stress är och vad utmattningssyndrom innebär både för den som är i processen, är anhörig, vän eller arbetskamrat, säger Ulrika och Antonio.