Vår bok

Utmattningens labyrint

En unik bok i sitt slag där läsaren parallellt får följa Ulrika som drabbades av utmattningssyndrom, samt den läkare som behandlade och samtalade med henne.

Ulrika berättar öppenhjärtigt och ärligt om sina erfarenheter av utmattningssyndrom. Om kroppen som varit stressad under alldeles för lång tid utan tillräckligt med återhämtning. Om stressen, prestationsångesten, panikångestattackerna och om rädslan samt tvivlet att inte bli frisk igen. Men, viktigast av allt, vägen framåt med möjlighet att göra nya val och hitta en öppen dörr till bättre hälsa.

Läkaren beskriver parallellt med Ulrikas berättelse om vad som händer i en stressad kropp och vad som är viktigt för att undvika utmattning. Tillsammans ger de ett helt nytt perspektiv på vad det kan innebära att ta sig igenom ett utmattningssyndrom. Bit för bit i processen, beskriver de vad som händer känslomässigt, fysiskt och mentalt.

En bok som inger hopp om att det går att minska stress, bli lugnare och må bättre. Att det finns en möjlighet att hitta vägen ut ur utmattningens labyrint.

Författare: Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde Lozano.

Grafisk form och sättning: Sofia Brolin

IDUS Förlag

Boken är inbunden med hårda pärmar och har 176 sidor i färg med fotografier och illustrationer.